Μέσα στο 2025 η αίθουσα αναμονής του Τελωνείου

Μπορεί η απόδοση της οικοδομικής άδειας από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για την κατασκευή σύγχρονης αίθουσας αναμονής επιβατών του Τελωνείου, να έδωσε μια σταγόνα ελπίδας στους Χιώτες, ωστόσο μαζί της, θα ακολουθήσει και η αναμονή για την παράδοσή της στη Χίο, έως το έτος 2025, για το οποίο έχει και προγραμματιστεί.

Αυτό γνωστοποιήθηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής  Παρακολούθησης Έργων του Φορέα Τουρισμού, που συγκάλεσαν συμβούλιο ύστερα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, παρατηρώντας την πορεία εξέλιξης αυτών.

Το συγκεκριμένο έργο, έχει λάβει σταδιακή πορεία, καθώς το 2019 είχε κηρυχθεί ως αρκετά σημαντικό, καθώς χάρη σε αυτό, το περισσότερο ποσοστό των τουριστικών επισκεπτών, προέρχεται από εκεί, ενώ το 2021 υπεγράφη η χρηματοδότηση, κατά την οποία, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, θα εξασφάλιζε το ποσό του ύψους των τριών (3) εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάπλαση του Τελωνείου.

Ωστόσο, οι εκκρεμότητες  είναι αρκετές μέχρι την ολοκλήρωσή και παράδοση του, καθώς πρώτα από όλα, το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να παραλάβει το σχέδιο περιγραφής του έργου και να είναι ενήμερο, για τις επακόλουθες ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν, ενώ μετέπειτα το ίδιο κείμενο θα παραχωρηθεί σε άλλους αρμόδιους φορείς, ώστε να ελέγξουν την ορθότητά του, και να μεταβούν σε όσες τυχόν τροποποιήσεις χρειάζονται, ώστε αυτό να καταστεί ολοκληρωμένο, και έτοιμο προς εφαρμογή.

Τέλος, αναφορικά με τις ελεύσεις των τουριστικών επισκεπτών και την αναβάθμιση της Χίου σε πύλη Schengen, λόγος έγινε και για την έγκριση άδειας δημιουργίας υδατοδρομίου, το οποίο παραμονεύει καρτερικά, πότε θα ξεκινήσουν και σε αυτό οι εργασίες. Πράγματι, ακόμη το ίδιο βρίσκεται στο στάδιο συντονισμού, και αναμένεται να λάβει σειρά, όπως και τα υπόλοιπα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.